Grando Zwaag

Bij de verbouwing van Grando in Zwaag is een van de opvallendste kenmerken het toevoegen van een extra verdieping bovenop het bestaande industriegebouw om een kantoorruimte te creëren. Hierbij is slim gebruik gemaakt van de bestaande funderingspalen en staalconstructie, waar mogelijk. Dit heeft niet alleen kosten bespaard, maar ook de verstoring van de bestaande structuur geminimaliseerd. Waar nodig is een nieuwe paalfundering geïnstalleerd om de stabiliteit en veiligheid van het gebouw te waarborgen.

De winkelentree van Grando is verhoogd om meer allure en zichtbaarheid te creëren. Dankzij uitgebreide analyse en ontwerpexpertise is een esthetisch aantrekkelijke oplossing gevonden die tevens voldoet aan de functionele behoeften van het gebouw. De verhoogde entree is nu een opvallend kenmerk van het pand, dat bezoekers uitnodigt en een positieve eerste indruk achterlaat.

 

Een indrukwekkend onderdeel van dit project is het stalen vakwerk dat deel uitmaakt van de gevelconstructie. Dit vakwerk heeft een totale overspanning van 30 meter en vormt daarmee een technisch hoogstandje. In nauwe samenwerking met TPAHG architecten is dit vakwerk tot in de kleinste details ontworpen en gerealiseerd.

 

NAP Ingenieurs heeft altijd gefocust op het leveren van hoogwaardige en innovatieve oplossingen voor complexe bouwprojecten. De verbouwing van Grando in Zwaag is een uitstekend voorbeeld van het vermogen om technische uitdagingen aan te gaan en creatieve oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van klanten.

Opdrachtgever:

Grando Zwaag

Architect:

TPAHG architecten

Aannemer:

Wit Wognum

Beelden:

TPAHG architecten

 

Gepubliceerd

19-06-2023

Delen