Expertises

Wij laten u graag zien waar we goed in zijn.

Duurzaamheid

Duurzaamheid: Verduurzaming in de bouwsector is een van de meest urgente uitdagingen van onze tijd. De toenemende uitstoot van broeikasgassen en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen hebben geleid tot een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen. Constructeurs spelen een cruciale rol bij het verminderen van CO2-uitstoot in de bouwsector.

Wist je dat?

Wist je dat slimmer construeren kan leiden tot 1000 keer minder CO2-uitstoot dan vliegen van Amsterdam naar New York? Bij NAP Ingenieurs begrijpen we deze urgentie en zijn we toegewijd bij het creëren van een duurzame toekomst. Het bouwen in hout kan zorgen voor 20% minder CO2-uitstoot.

Ronald McDonald 2
Ronald McDonald 1

Duurzaam bouwen: Een stap richting circulaire toekomst

Biobased bouwen en circulair bouwen zijn twee cruciale concepten die we omarmen bij NAP ingenieurs. Door het gebruik van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen verminderen we de ecologische voetafdruk van bouwprojecten aanzienlijk. We streven naar het minimaliseren van afval en het maximaliseren van hergebruik, zodat we een gesloten kringloop kunnen creëren. Dit draagt niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar bevordert ook de veerkracht en levensduur van gebouwen.

ISO 14001 Gecertificeerd voor duurzame bouwprojecten en milieumanagement

Bij NAP Ingenieurs werken we hard om ons bedrijf te certificeren volgens ISO 14001, de internationale norm voor milieumanagement. Dit houdt in dat wij onze bedrijfsstructuur aanpassen naar een duurzamere variant, waarbij aspecten die wij in projecten belangrijk vinden terugkomen. Met de ISO14001 zorgen wij ervoor dat we ons jaarlijks nieuwe doelen stellen om de lat nog hoger te leggen qua duurzaamheid. We geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om voorop te lopen in de transitie naar een groenere en duurzamere bouwsector. Naast onze focus op duurzaam ontwerpen en bouwen, helpen we ook onze klanten bij het realiseren van groene oplossingen voor bestaande gebouwen.

Ronald McDonald 1
Ronald McDonald 1

Duurzame Energie en Circulaire Innovatie: Ontdek het DFH-Eco paalsysteem

We bieden expertise aan bij het plaatsen van zonnepanelen, waarmee u uw eigen duurzame energie kunt opwekken en uw CO2-uitstoot kunt verminderen. Daarnaast adviseren we over groene daken, die niet alleen de biodiversiteit bevorderen, maar ook de thermische regulatie van uw gebouw verbeteren. Zo zijn we met NAP ingenieurs betrokken bij de ontwikkeling van het eerste 100% circulaire paalsysteem, de DFH-Eco paal. Lees hier hoe dit systeem werkt en waar u het in uw projecten zou kunnen toepassen om zo de stap naar circulair bouwen te maken.

Onze duurzame projecten

We laten u graag zien waar NAP ingenieurs op dit moment mee bezig is. Zie ook onze projectenpagina

Slotweg 42-44 in Egmond aan de Hoef

cultuur, duurzaam, renovatie, rijksmonument

Dorpshuis Vreeland: Ruimte voor verbinden

bio-based, houtconstructie, nieuwbouw, utiliteitsgebouw

Integraal Kindcentrum in Bleiswijk

bio-based, houtconstructie, nieuwbouw, utiliteitsgebouw

Rooswijck in Amsterdam

bio-based, verduurzaming

Heat Source Zeeburg

civiel, duurzaam, energie, nieuwbouw, staalconstructie, toonaangevend

Warmteoverdrachtstation IJburglaan

civiel, energie, nieuwbouw, openbare ruimte, staalconstructie

Villa Torenlaan in Voorhout

bio-based, houtconstructie, nieuwbouw, woningbouw

Joods Cultureel Kwartier

cultuur, houtconstructie

Ronald Mc. Donald Huis Emma AMC in Amsterdam

circulair, houtconstructie, renovatie, staalconstructie, verduurzaming

Villa JB in Breukelen

bio-based, houtconstructie

Gastvrije Hoeve in Amstelveen

bio-based, circulair, cultuur, herbestemming, houtconstructie, renovatie, staalconstructie, verduurzaming

Villa Es

bio-based, circulair, houtconstructie

Een duurzame ambitie vraagt om een duurzame constructeur.

Heeft u met uw bouwproject ook duurzame ambities? Wij helpen u tijdens een kosteloos oriënterend gesprek graag op weg met onze kennis en ervaring op het gebied van duurzaam en circulair bouwen.