Expertises

Wij laten u graag zien waar we goed in zijn.

Duurzaamheid

Verduurzaming in de bouwsector is een van de meest urgente uitdagingen van onze tijd. De toenemende uitstoot van broeikasgassen en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen hebben geleid tot een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen. Constructeurs spelen een cruciale rol bij het verminderen van CO2-uitstoot in de bouwsector. Bij NAP Ingenieurs begrijpen we deze urgentie en zijn we toegewijd bij het creëren van een duurzame toekomst.

Biobased bouwen en circulair bouwen zijn twee cruciale concepten die we omarmen bij NAP ingenieurs. Door het gebruik van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen verminderen we de ecologische voetafdruk van bouwprojecten aanzienlijk. We streven naar het minimaliseren van afval en het maximaliseren van hergebruik, zodat we een gesloten kringloop kunnen creëren. Dit draagt niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar bevordert ook de veerkracht en levensduur van gebouwen.

 

Bij NAP Ingenieurs werken we hard om ons bedrijf te certificeren volgens ISO 14001, de internationale norm voor milieumanagement. Dit houdt in dat wij onze bedrijfsstructuur aanpassen naar een duurzamere variant, waarbij aspecten die wij in projecten belangrijk vinden terugkomen. Met de ISO14001 zorgen wij ervoor dat we ons jaarlijks nieuwe doelen stellen om de lat nog hoger te leggen qua duurzaamheid. We geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om voorop te lopen in de transitie naar een groenere en duurzamere bouwsector.

 

Naast onze focus op duurzaam ontwerpen en bouwen, helpen we ook onze klanten bij het realiseren van groene oplossingen voor bestaande gebouwen. We bieden expertise aan bij het plaatsen van PV-panelen, waarmee u uw eigen duurzame energie kunt opwekken en uw CO2-uitstoot kunt verminderen. Daarnaast adviseren we over groene daken, die niet alleen de biodiversiteit bevorderen, maar ook de thermische regulatie van uw gebouw verbeteren.

 

Zo zijn we met NAP ingenieurs betrokken bij de ontwikkeling van het eerste 100% ciruclaire paalsysteem. De DFH-Eco paal. Lees hier hoe dit systeem werkt en waar u het in uw projecten zou kunnen toepassen en zo de stap naar circulaire bouw te maken. 

default
WDUI_NAP_20201123_0043

Binnenstedelijke bouw

Wij zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke bouwprojecten. Of het nu gaat om binnenstedelijke bouwkuipen en de monitoring en bouwlogistiek die daarbij komt kijken, of het renoveren van erfgoed waarbij behoud van het monumentale een grote rol speelt, wij kunnen u er bij helpen.

Ook als u het volume van een gebouw wilt vergroten, door bijvoorbeeld een kelder te realiseren of een extra bouwlaag op het dak wilt toevoegen, kunnen wij u daarin op constructief en bouwkundig vlak adviseren.

WDUI_NAP_20220211_010 - kopie

Integrale projectaanpak

Wilt u volledig ontzorgd worden tijdens uw aanstaande bouwproject? NAP ingenieurs kan dit met een vast team van partners voor u verzorgen.

De volgende disciplines kunnen wij integraal aanbieden:

 • Constructief advies
 • Bouwkundige uitwerking
 • Bestaande bouw 3D scannen
 • Bouwbegeleiding en directievoering
 • Kostencalculaties
 • Indiening omgevingsvergunning
 • Installatie advies
 • Asbestinventarisatie
 • Milieukundig onderzoek
 • Sonderingen en geotechnisch advies
 • Monitoring van trillingen, vervormingen en grondwaterstanden
 • Wat betekent integraal? U krijgt van ons een all-in offerte, uitgespecificeerd per onderdeel en zo nodig per bouwfase. Na uw akkoord op deze offerte neemt NAP ingenieurs de coördinatie op zich en rapporteert de voortgang aan u op vooraf afgesproken momenten.