Duurzaamheid is geen optie, maar een vanzelfsprekendheid. Daarom ontwerpen wij constructies met biobased materialen, circulaire bouwmethoden en slimme innovaties. We kiezen bewust voor alternatieven die minder milieubelasting geven én de levensduur van gebouwen verlengen. Goed voor de stad, goed voor de toekomst.

Duurzaamheid als uitgangspunt
Biobased bouwen en circulair bouwen zijn twee cruciale concepten die we omarmen bij NAP ingenieurs. Door het gebruik van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen verminderen we de ecologische voetafdruk van bouwprojecten aanzienlijk. We streven naar het minimaliseren van afval en het maximaliseren van hergebruik, zodat we een gesloten kringloop kunnen creëren. Dit draagt niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar bevordert ook de veerkracht en levensduur van gebouwen.
Wist je dat?
Duurzaam bouwen helemaal niet meer geld hoeft te kosten. In tegendeel. Door de vaak lichte materialen is het veel makkelijker hanteerbaar wat kosten kan schelen in de uitvoering!
Denk niet te groot
Bij NAP ingenieurs helpen we graag mee met het bouwen aan de nieuwe houten wolkenkrabber, maar vergeet niet dat duurzaam ontwerpen klein begint. Ook een aanbouw of dakopbouw kan biobased of circulair ontworpen worden. Sterker nog wij doen eigenlijk niet anders. Een kleine stap voor de duurzaamheid is een grote stap voor de planeet.
Wil je zelf eens ervaren wat duurzaamheid kan doen voor uw aanbouw. In onderstaand filmpje maken wij u duidelijk waar de winst te halen valt zonder dat dit extra geld kost.
Quick wins
Om een constructie duurzaam te maken kijken wij graag naar oplossingen. Op een aantal punten is snel winst te behalen. Denk hierbij aan het gebruik van een andere betonkwaliteit of een langer uithardingsproces van het beton. In beide gevallen is namelijk minder cement nodig, het schadelijkste van het beton. Bij staal valt er ook winst te behalen. Denk hierbij aan een hogere ligger in plaats van een bredere ligger. Hierdoor is uiteindelijk minder materiaal benodigd.
Er zijn nog meer punten waarop wij letten bij het uitwerken van een constructie. Wij denken graag mee in wat de mogelijkheden zijn en waar we nog een stap in duurzaamheid kunnen zetten.
Wist je dat?
Wist je dat wij bij het project Het Arsenaal (link naar project van maken) 40% reductie op de CO2 uitstoot van de betonvloer hebben kunnen waarmaken. Dit is bovenop de andere duurzame oplossingen die we hebben bedacht.

Praktijkvoorbeelden
Duurzaam Bouwen zit in ons DNA
Duurzaamheid zit bij ons in het DNA. NAP is namelijk opgericht met de gedachte om duurzaamheid voorop te laten lopen. Heeft u vragen over de constructieve verduurzaming van uw pand neem dan contact met ons op.