Warmte-overdrachtstation WOS Hakfort

In Amsterdam Zuid-Oost wordt een nieuw warmte-overdrachtstation gerealiseerd in de wijk Hakfort. Het installatietechnische gebouw zal door J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros worden gebouwd in opdracht van energieleverancier Vattenfall.

Bij de nieuwbouw staat duurzaamheid en circulariteit, in de brede zin van het woord, hoog in het vaandel. Zo zal zogenaamd 'groen beton' worden toegepast voor de fundering en worden de gevels opgetrokken uit 'Waste Based Bricks' van StoneCycling. Verder wordt de dakconstructie zo ontworpen dat hierin hergebruikt hout kan worden toegepast.

NAP ingenieurs verzorgt binnen dit traject de constructieve uitwerking en advies over duurzame alternatieven binnen de projectscope. Naast de bouwkundige schil wordt ook de dragende constructie voor installaties en leidingwerk in de ruimte uitgewerkt. Bij ondersteuning van de leidingen wordt rekening gehouden met deformaties en krachten ten gevolge van tempreatuurwisselingen. 

Opdrachtgever:                     

Vattenfall

Architect:

Schutter ETH

Aannemer gebouw:                     

J.P. van Eesteren

Aannemer installaties:                     

Croonwolter&dros

Beeld:

Schutter ETH

Het project wordt in samenwerking met J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros in BIM systematiek uitgewerkt en gebouwd.