Pieter Braaijweg in Amsterdam

Direct naast de Ring Amsterdam wordt een nieuw bedrijventerrein gebouwd aan de Pieter Braaijweg. Dit kantoorgebouw springt er direct uit, door het volledig houten casco dat grotendeels zichtbaar zal blijven. Zelfs de stabiliteitskern van het gebouw, het deel dat normaalgesproken in beton of staal wordt uitgevoerd, is in dit gebouw óók in CLT-platen gerealiseerd. Het casco kon als bouwpakket in de fabriek worden geproduceerd waardoor het binnen drie weken (!) op locatie in elkaar gezet is.

Het casco is vrijwel volledig opgebouwd uit gelamineerde houten spanten, waarop zogemaande CLT-vloeren zijn gelegd. De CLT-vloeren (cross laminated timber) zijn een soort groot uitgevallen multiplex platen, kruislaags verlijmd om extra stijfheid te verkrijgen. Door de massieve eigenschappen van de vloer, kon met een zeer beperkte hoogte van soms maar 10cm een grote vloeroverspanning worden gerealiseerd. 

 

Wilt u ook een positieve milieuimpact hebben met uw gebouw, en binnen drie weken van fundering tot hoogste punt kunnen bouwen? Neem dan contact met ons op

Opdrachtgever:                       

TwentyTen Foodfotografie

Architect:                       

Atelier Zweers

Hoofdaannemer:       

Bouwbedrijf Bos en Vrijhof

Onderaannemer Houtconstructies:       

Heko Spanten