Rooswijck in Amsterdam

Rooswijck 5 in Amsterdam Buitenveldert is een prachtig voorbeeld waar duurzaamheid en bestaande bouw hand in hand gaan. Bij deze herbestemming van een kantoorgebouw tot multi-tenant utiliteitsgebouw is alles uit de kast gehaald om zo veel mogelijk van het bestaande casco her te gebruiken.

De fundering en de keldervloer blijven bij de verbouwing behouden en worden hergebruikt als fundering voor een nieuwe opbouw. Door het toepassen van lichte bouwmaterialen kan een extra verdieping worden gerealiseerd. De volledige opbouw wordt opgetrokken in een bio-based constructie. De houten kolommen en gelamineerde liggers vormen de hoofddraagconstructie.

 

Om de hoge gewenste vloerbelastingen van 500kg/m2 te kunnen dragen, zijn Lignatur kanaalplaatvloeren toegepast. In de vloeren zijn direct oplossingen voor akoestiek, brandwerend en licht geïntegreerd. De vloeren kunnen een overspanning tot wel twaalf meter overbruggen. 

Interesse om dit systeem ook in uw project toe te passen? Wij kunnen voor u de mogelijkheden bekijken. Neem contact met ons op. 

Eigenaar:                       

Kroonenberg Groep

Architect:                       

DAMAST architects

Hoofdaannemer:       

J.P. van Eesteren

Onderaannemer Houtconstructies:       

De Groot Vroomshoop

Onderaannemer Staalconstructies:       

Constructiebedrijf De Groot BV

Fotografie:       

Wijnanda Duits

Kees Hummel