Ronald Mc. Donald Huis Emma AMC in Amsterdam

Het Huis Emma wordt gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd. Het bestaande bouwvolume zal plaatselijk worden gesloopt en vervangen door een nieuw, in het oog springend entreegebouw. In het nieuwe bouwdeel zullen ook diverse functies worden opgenomen om een verblijf in het huis zo prettig mogelijk te maken. Een groot deel van het bestaande bouwvolume wordt hergebruikt als beddenhuis.

De schuin verlopende plattegrond van de nieuwbouw zorgt ervoor dat geen enkele constructieve as gelijk is.

Door NAP Ingenieurs is een constructief ontwerp gemaakt bestaande uit een stalen skelet met kanaalplaatvloeren. Om de constructiehoogte te reduceren is er plaatselijk gekozen voor het werken met de Slim Floor Beam (een H-profiel met aan de onderzijde een plaat). Ook het verbinden van bestaand met nieuw heeft extra aandacht nodig vanwege hoogteverschillen in de vloeren.

 

Het dak en de gevels worden verder opgebouwd met houten elementen tussen het staalskelet. De voorgevel en zijgevel van het dakterras aan de achterzijde wordt voorzien van kokers omkleed met houten lamellen, tezamen met de houten uitstraling van gevel en dak vormt dit een speels nieuw geheel.

Opdrachtgever

Salverda Bouw B.V. i.o.v. Stichting Ronald McDonald Huis Emma

Architect:                       

Heyligers Design + Projects

Aannemer:                     

Salverda Bouw B.V.

 

Gepubliceerd

12-12-2022

Delen