De Stookplaats in Hilversum

Dit industriële ensemble werd voorheen gebruik voor de (strooi)zoutopslag van de gemeente Hilversum. Tegenwoordig is het een cultureel centrum met werkplekken voor ondernemers in de creatieve sector.

Bij de revitalisatie van de hallen wordt de schil van het gebouw volledig hersteld, naar ontwerp van M1 architectuur. betrokken bij de beoordeling van het bestaande casco op ontstane scheurvorming en andere schades, bijvoorbeeld door corrosie van stalen delen. We hebben de opdrachtgever en uitvoering geadviseerd in het onderhoud dat aan de bestaande schil van de hallen moet worden verricht. Het dak wordt verduurzaamd door een nieuw isolatiepakket aan te brengen en zonnepanelen op de industriële shed-daken te plaatsen. NAP heeft de constructieve impact van het gewicht van de zonnepanelen op de dakconstructie onderzocht en daarbij ook de staalsterkte van het bestaande casco in acht genomen.

Architect:                       

M1 architectuur

Aannemer:                     

J.P. van Eesteren

Adviseur nieuwe inbouw:                     

Respace

Uitvoeringstermijn:       

2020-2022

Beelden:                     

Respace

Na herstel van het casco worden high-end, volledig circulaire en bio-based bedrijfsruimtes van Respace in de hallen opgebouwd. Hiertoe is een nieuwe fundering in het industriële complex aangebracht waarop de kolommenstructuur zal afdragen. Door de relatief lichte inbouw van Respace, kon dit funderingsherstel ‘op staal’ dus zonder palen worden uitgevoerd.