De Stookplaats in Hilversum

Dit industriële ensemble werd voorheen gebruik voor de (strooi)zoutopslag van de gemeente Hilversum. Tegenwoordig is het een cultureel centrum met werkplekken voor ondernemers in de creatieve sector.

Bij een aanstaande revitalisatie van de hallen zullen nieuwe, meer high-end, bedrijfsruimtes in de hallen worden opgebouwd naar ontwerp van M1 archcitectuur. Deze ruimtes zullen worden uitgevoerd als bio-based prefab modules. NAP ingenieurs adviseert bij deze verbouwing bij de ingrepen in de bestaande bouw en fundering. Ook het dak wordt verduurzaamd door een nieuw isolatiepakket aan te brengen en zonnepanelen op de industiële shed-daken te plaatsen. NAP heeft de constructieve impact van het gewicht van de zonnepanelen op de dakconstructie onderzocht.

Architect:                       

M1 architectuur

Aannemer:                     

J.P. van Eesteren

Adviseur nieuwe inbouw:                     

Sustainer Homes

Uitvoeringstermijn:       

2020

Tenslotte zijn we betrokken bij de beoordeling van het bestaande casco op ontstane scheurvorming en andere schades, bijvoorbeeld door corrosie van stalen delen. We adviseren de opdrachtgever in het onderhoud dat aan de bestaande schil van de hallen moet worden verricht.