Buiksloterweg in Amsterdam

Er zijn al een tijdje plannen voor een aantal woningen aan de Buiksloterweg in Amsterdam Noord. Het gaat om drie locaties op Buiksloterweg, twee bestaande en een braakliggend terrein.

Buiksloterweg 39 t/m 43 en 47
Hier worden de woningen vervangen door nieuwbouw. De huidige woningen hebben een beschermd stadsgezicht, daarom bouwen we straks de voorgevel in dezelfde stijl terug. In totaal komen er 13 appartementen variërend van twee- tot driekamer appartementen.

Nieuwbouw op braakliggend terrein
Naast de bestaande woningen komt er ook nieuwbouw op het huidige braakliggende terrein tussen Buiksloterweg 29 en 35. Hier is ruimte voor ongeveer negen appartementen, ook variërend van twee- tot driekamer appartementen. Over de uitstraling van dit gebouw lopen nog gesprekken met de gemeente.

Stappenplan en planning

  1. Verhuizen bewoners
  2. Asbest onderzoek en verwijderen indien aanwezig
  3. Afsluiten aansluitingen nutsbedrijven
  4. Verwijderen bestaande woningen
  5. Start nieuwbouw
  6. Oplevering nieuwbouw

De verwachting is dat de eerste fase voor de zomer start. Hieronder vallen de stappen 2 t/m 4. De start van de nieuwbouw zal dan na de zomer plaatsvinden. De oplevering zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2023. Deze planning is een indicatie en kan afwijken van de realiteit.

Opdrachtgever:

Eigen Haard

Architect:

Hooyschuur architecten & adviseurs

Aannemer:

Hillen & Roosen

Start/oplevering:

Zomer 2021-2023

 

Gepubliceerd

18-04-2023

Categorie

Delen